Kopjezwam

Wie is Kopjezwam?


Kopjezwam is gestart zomer 2015 vanuit een collectief van 4 personen, namelijk Bart Vanderveken, Wouter Stevens, Quentin Verstraete en Martijn De Coster. Momenteel werken we onder de vorm van een

coöperatieve venootschap.


Een lekker product kweken op afval. Dat is de kern van wat Kopje Zwam doet. We recupereren koffiegruis bij meer dan tien Brugse horecazaken en koffieschillen bij een koffiebranderij. Op dit substraat kweken we oesterzwammen. Na de oogst van de oesterzwammen hergebruiken we het substraat als compost. Op die manier kweken we op zeer duurzame wijze een zeer lekker eindproduct.

Naast het zelf kweken en verkopen van oesterzwammen, bieden we ook twee mogelijkheden aan voor de doe-het-zelver die thuis aan de slag wil met zijn eigen koffiegruis.

Lekker eten en afval in één zin?

Producten

Bij Kopjezwam bieden we tal van producten aan waarbij je zelf aan de slag kunt. Deze producten zijn ontwikkeld door Kopjezwam waardoor het voor de leek gemakkelijk is om zelf zwammen te kweken.


Korte keten!

Om grote transporten bij voedsel te ontmoedigen zullen onze oesterzwammen enkel verkocht worden aan lokale handelaars en markten.


Verse zwammen

Kopjezwam kweekt oesterzwammen en in de toekomst ook enoki en shiitake. Alle zwammen worden gekweekt in emmers, dit doen we omdat je emmers kan hergebruiken en we zo minder afval genereren.


Leegstand!

Om een energiearm product op de markt te kunnen brengen, hebben we ervoor gekozen om op een leegstaande zolder, van het KA Jan Fevijn, onze teeltruimtes te installeren.


Contact opnemen

Social Media

Kopjezwam

Rijselstraat 248

Sint-Michiels

info@kopjezwam.be