Nieuwtjes

Hoe het met ons gaat...

KopjeZwam gaat hard


Voorjaar en zomer 2023 gingen we als een speer! We nemen je graag even mee voor en achter de schermen. Van de conceptualisatie van een slimme afvalemmer, workshops voor chefs, tot de ontwikkeling van nieuwe producten zoals vegan gehakt en Marokkaanse broodjes die in de smaak vielen bij onze Vlaamse ministers.Inspiratie voor chefs en foodies 


"De toepassingen zijn eindeloos. Er zijn natuurlijk de balletjes en burgers, maar er is zo veel meer mogelijk. Ik ben heel enthousiast over de vegan producten van KopjeZwam." In mei nodigde KopjeZwam chef-kok Koen Strubbe (Ter Groene Poorte) uit om chefs van restaurants en benieuwde cateraars te inspireren met een demo. De reacties waren lovend bv. over het gekruide vegan gehakt, het soepje, de kwaliteit van de cressen (microgroenten), ... en de bestellingen volgden.


Vanalles zijn wij wel wellicht het meest trots op het zwammenproduct zelf: een nieuw eiwit-en vezelrijk basisingrediënt voor de keuken van vandaag!


Neem een kijkje op onze nieuwe webshop voor chefs en wij reppen ons om jouw bestelling zo spoedig mogelijk te bezorgen. 


Kopje Zwam microgroenten
Kopje Zwam microgroenten

Culinaire workshop Met Vier in Bed!

Gezien op tv


De Brugse B&B Royal Swans verraste zijn tegenspelers uit het VTM-programma 'Met Vier in Bed' met een duurzame workshop van KopjeZwam. Begin juli kwam de aflevering op tv waarin de gasten tegen het historische decor van onze kweekplek, de Sint-Godelieveabdij, circulaire burgers en pizza's klaarmaken. We zetten ons heel graag in voor Griet en Maarten en zijn ferm trots dat deze duurzame Bruggelingen de laureaat werden! Veel dank van onze kant aan Toerisme Vlaanderen en Suno BBQ (voor het gebruik van de heerlijke plancha!)!


Aflevering gemist? Herbekijk de opnames in de St. Godelieveabdij op de KopjeZwam-instagram!Automatische afvalemmer voor koffiegruis?


We krijgen vaak de vraag om koffiegruis op te halen bij bedrijven en koffiebars. Om de fantastische hulp van onze sociale partners in de ophaalrondes aan te vullen en verder te kunnen opschalen, zijn we gestart met de ontwikkeling van een slimme afvalemmer. Wij noemen het toestel de 'Zwammer 3.0' en het kan dé innovatie worden waardoor elk bedrijf zijn steentje kan bijdragen richting 'zero waste'. 


Pientere studenten van KU Leuven Campus Brugge legden na enkele maanden van onderzoek, het concept hiervoor op tafel. Wij zoeken nu partners om het prototype te realiseren. Heb je interesse om samen deze innovatie mogelijk te maken, wacht niet om het ons te laten weten!

Circulair & sociaal

Duurzame catering


Samen gaan we verder! KopjeZwam staat voor duurzame catering. Zero waste, lokaal, met circulaire voeding én .. sociale tewerkstelling.


Voor uw feest of evenement met veel gasten vormen we team met Footstep, een maatwerkbedrijf uit Brugge met een sterke focus op voeding.


Maak het verschil met duurzame catering op jouw event, net zoals Natuurpunt, Toerisme Vlaanderen, Erfgoedcel Brugge en KBC.

FESTIVALZOMER

Waar hebben we jou gezien deze zomer? Op Werchter Boutique, Cactusfestival, Heerlijk Brugge, Cirque Plus, Fiesta Loca, ... of aan de kust of in het binnenland? Ons team en onze lokale producten waren alvast niet weg te slaan bij tal van festivals en events! Wil je KopjeZwam op jouw favoriete festival? Mail ons jouw event-tip op info@kopjezwam.be!

Cactus 

Festival

Cirque Plus

Weg van de zusters

Sharing is caring!


DIY - Onze foodtruck op jouw feest? Sure!

"Alles is op en het is een succes."


Een klein beetje ongerust en vooral heel benieuwd vroegen we aan ons klanten midden in de nacht hoe de catering op hun feest verliep. Het berichtje stelde ons gerust. De kinderen van Karl trakteerden hun gasten voor zijn verjaardag nl. helemaal zelf op lekkere burgers met frietjes vanuit de KopjeZwam-trailer!