Onze producten

Oesterzwammen


Kopjezwam kweekt in hartje Brugge oesterzwammen op een substraat van koffiedik van Brugse horecazaken en koffieschillen van lokale koffiebranderijen. De oesterzwammen worden vooral aan de plaatselijke horeca verkocht maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Oesterzwammen zijn rijk aan voedingsvezels en koper en bevatten ook heel wat vitamine B2 en eiwitten. Verse oesterzwammen kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

Zwammer:


Met onze “Zwammer” kan je thuis aan de slag. En daarvoor hoef je geen koffieverslaving te hebben.

De kweek werkt namelijk het best met regelmatige kleine hoeveelheden koffiedik. Je kan werken met koffieprut van doorloopkoffie, uit een espressotoestel, met senseopads.


Als finaal eindproduct krijg je een even fotogenieke als verrukkelijke beloning. Na enkele oogsten kan het substraat gewoon op de compost. 

Tassen Kaffeeform


Kopjezwam is trotse verdeler van de tassen van Kaffeeform. Die zijn gemaakt op basis van koffiedik en biohars. Het is een op en top circulair product dat perfect binnen onze filosofie past. De Duitse fabrikant won er in 2018 een prestigieuze reddot-award mee. Het assortiment bestaat uit de kleine espressotas (€14,90), de cappuccinotas (€19,90) en de grote Latte-tas (€22,90), telkens inclusief ondertas. Ten slotte is ook nog de populaire Weducer (€14,90), een koffiebeker voor een koffie on the go.

Mooi, circulair én onbreekbaar!

Contacteer ons voor meer info.

Microgroenten:


Microgroenten zijn jonge plantjes die reeds geoogst worden na 10 tot 21 dagen. Ze zijn eigenlijk voedingsstoffenbommetjes; ze kunnen tot 30 keer meer gezonde voedingsstoffen bevatten dan een volwassen groente. Ze zitten boordevol intense smaken,

zijn lekker knapperig en ze zien er ook gewoon zeer mooi uit.

Onze compost, licht, water én onze toewijding; meer hebben ze niet nodig om op korte tijd oogstrijp te zijn. Ze worden gebruikt als garnituur bij gerechten of geven je broodje of salade dat tikkeltje extra en worden ook steeds meer als volwaardige groente gezien.

Verkoop


Kopje Zwam levert niet enkel aan horeca in de regio. Voor de particuliere verkoop maken we gebruik van verschillende verkoopkanalen die stuk voor stuk korte keten zijn.

Vooreerst is er onze eigen webshop. Voor de levering van uw bestelling kan er gebruik gemaakt worden van onze verschillende ophaalpunten in Brugge.

Daarnaast levert Kopje Zwam wekelijks aan klanten van de buurderijen Brugge Sint-Michiels en Torhout. We staan elke vrijdag van 15:00 – 19:00 op de Lokaalmarkt in de Abdijbekestraat 9 te Brugge Sint-Andries.

Ten slotte staan we ook regelmatig op beurzen in de regio zoals de provinciale plantendag, (H)eerlijk Brugge of Schone Schaapjes. Houd onze agenda en facebookpagina hiervoor zeker in het oog.


Voor meer info contacteer ons.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren