Microgroenten

Kopjezwam

Circulair ondernemen

MICROGROENTEN


De microgroenten geteeld bij Kopje Zwam zijn een rechtstreeks gevolg van circulair ondernemen. Bij het proces van oesterzwammen kweken is naast de oesterzwammen ook compost een eindproduct. Deze compost wordt dan gebruikt om microgroenten op te kweken.


Soorten:


De prijzen worden aangeduid per g, en er zijn geen beperkingen in gewichtsafname. Voor meer info over de prijzen mail naar Bart


Sango: 

Sango is een milde radijzensoort maar toch met een zekere pittigheid. Je herkend de echte radijzensmaak maar zonder de aardse toets.


Daikon:

Daikon is een sterke radijzensoort en heeft een bijzondere pittigheid die ook onmiddellijk verdwijnt. Ook hier herken je de typische radijzensmaak, maar zonder de aardse toets.


Rode kool:

Rode kool is het schatje onder de microgroenten, het blaadje kleurt roodgroen en het steeltje het een rozerode kleur. Rode kool heeft een frisse smaak.


Boerenkool:

Boerenkool heeft de typische rauwe boerenkoolsmaak, maar door de andere textuur is het een verassend lekkere microgroente. Je kan deze microgroente goed gebruiken om alledaagse gerechten op te waarderen.


Rucola:

Onze rucolasoort geteeld als microgroente heeft per gram evenveel smaak als een volledige plant. Dit resulteert in een pittige groente met een nootachtige ondertoon.


Mosterd:

Deze microgroente geeft de typische pik in de neus die bewerkte mosterd ook heeft. Deze microgroente geeft elk gerecht een goede pittigheid.


In The Mix:

Deze mix bevat Sango, Daikon, mosterd, rode kool en boerenkool. Deze mix is ons topproduct in verkoop, en dit omdat deze overal inzetbaar is. Is het nu op een sandwich, als garnering, of verwerkt, je kan heb werkelijk overal gebruiken.


Mix naar keuze: -

Wanneer je een specifieke mix wil kan je steeds advies vragen welke smaken bijeen passen, maar ook welke microgroenten bij elkaar passen in functie van bewaarbaarheid.


Al onze microgroenten bewaren minimum 7 dagen in de koeling.

Prijzen kunnen variƫren in functie van volume.

Contacteer ons


Adres: Sint-pieterskaai 67 8000 Brugge


Email: info@kopjezwam.be


Phone: +32 485 64 13 66