Kopje Zwam staat voor circulaire stadslandbouw. In ons productieproces gaat er helemaal niets verloren. We starten met koffiegruis en maken er heerlijke zwammen én microgroenten van.
Koffiegruis halen we bij lokale horeca en koffiebranderijen in Brugge en Leuven. Vandaar gaat het naar onze centraal gelegen productieplekken.
Koffiegruis is een uitstekende bodem om oesterzwammen op te kweken. Op 20 dagen tijd zijn de oesterzwammen helemaal volgroeid en klaar voor consumptie.
De zwammen zijn er, maar helemaal rond is de cirkel is nog niet. Bij de productie ontstaat ook vruchtbare compost. Daarop kweken we verschillende soorten microgroenten. Dat zijn jonge planten die we oogsten na 10 tot 21 dagen.
Ons uithangbord. Artisanaal geproduceerd op basis van oesterzwam en niets anders. Zonder toevoegingen, bindmiddel of andere additieven. 100% puur en 100% smakelijk.