Workshops

WorkshopsKopje Zwam wil anderen inspireren om aan de slag te gaan met stadslandbouw en duurzame voeding. We bieden workshops aan voor professionals en andere geïnteresseerden. Met een hapje en drankje van Kopje Zwam erbij. 

Kookdemonstratie voor chefs 


Ben je chef of foodie en heb je zin in een exclusieve kookdemonstratie met de producten van KopjeZwam?


Op vrijdag 19 mei laat chef-kok Koen Strubbe (2KOOK en Ter Groene Poorte) je tijdens een live cooking-demonstratie de nieuwe kwalitatieve en duurzame producten proeven en ontdekken, van de 100% plantaardige basis voor uw eigen creaties tot de off-the-shelf zwamburger en vegan bitterballetjes. Hij inspireert met heel diverse toepassingen voor jouw menu’s of recepten.

Deelname is kosteloos & inschrijven is verplicht vóór 13 mei via dit formulier.
We kijken uit naar een krachtige, inspirerende sessie in Hof de Plezance, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge.


Met dank aan Brugs Food Lab en ihkv. The Food Lab Sessions.

Workshop 'Circulaire pizza / zwamburger maken' 


We kaderen de principes van stadslandbouw binnen de circulaire economie. Van grondstoffen, over voedselproductie op afval, tot het proeven van nieuwe duurzame voeding.


Je leert hoe Kopje Zwam in Brugge op innovatieve wijze oesterzwammen op koffiegruis kweekt en hoe de bijzondere locatie van de Godelieveabdij met zijn eeuwenoude kelders hiervoor een meerwaarde biedt.

Als deelnemer proef je en smaak je de puurheid van de oesterzwam en de pittige toets van onze mircogroenten.


Kies je voor de kookworkshop, dan ga je ook zelf aan de slag met deze Kopje Zwamproducten. Het eindproduct van de kookworkshop (de pizza met oesterzwammen of de zwamburger) vormt de kers op de taart van een complete en unieke beleving van lokale, circulaire voeding in de stad.


Duur: 2 uur

Kostprijs: 25 euro excl. BTW per deelnemer. Lunch en drank inbegrepen. Kortingsprijs voor het onderwijs : 15 euro pp.
Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.