Nieuwtjes

Hoe het met ons gaat...

KopjeZwam gaat hard


Voorjaar 2024 zat gevuld met fijne cateringactiviteiten, onder meer een schoolfeest, een event van Musea Brugge en de 'Open Food Conference' n.a.v. het Belgisch voorzitterschap van de EU. Verder heel wat workshops voor bedrijven en scholen, die we ook onze nieuwe producten lieten proeven! We nemen je graag even mee voor en achter de schermen. Inspiratie voor chefs en foodies 


"De toepassingen zijn eindeloos. Er zijn natuurlijk de balletjes en burgers, maar er is zo veel meer mogelijk. Ik ben heel enthousiast over de vegan producten van KopjeZwam." Chef-kok Koen Strubbe (Ter Groene Poorte) is onze man om chefs van restaurants en benieuwde cateraars te inspireren. De reacties over het gekruide vegan gehakt, het curry soepje, de kwaliteit van de cressen (microgroenten) zijn hartverwarmend.


Van alles zijn wij wel wellicht het meest trots op het zwammenproduct zelf: een nieuw eiwit-en vezelrijk basisingrediënt voor de keuken van vandaag! Wij noemen het 'Seichou'. Lees meer hier.


Neem een kijkje op onze nieuwe webshop voor chefs en wij reppen ons om jouw bestelling zo spoedig mogelijk te bezorgen. 


Kopje Zwam microgroenten
Kopje Zwam microgroenten

Culinaire workshop Met Vier in Bed!

Gezien op tv


De Brugse B&B Royal Swans verraste zijn tegenspelers uit het VTM-programma 'Met Vier in Bed' met een duurzame workshop van KopjeZwam. In de televisieaflevering ontvingen we de gasten in het historische decor van onze toenmalige kweekplek, de Sint-Godelieveabdij, om circulaire burgers en pizza's klaar te maken. We zetten ons heel graag in voor Griet en Maarten en zijn ferm trots dat deze duurzame Bruggelingen de laureaat werden! Veel dank van onze kant aan Toerisme Vlaanderen en Suno BBQ (voor het gebruik van de heerlijke plancha!)!


Aflevering gemist? Herbekijk de opnames in de St. Godelieveabdij op de KopjeZwam-instagram!100% West-Vlaams


Van nu af aan mag je onze Zwamburger en de Kopje Zwam bitterballen als erkende streekproducten zien. We dragen met veel plezier het label van '100% West-Vlaams' uit in onze caterings, samen met partners als Steffi Fruitsap, Fort Lapin bieren of Merula wijn.


Circulair & sociaal

Duurzame catering


KopjeZwam staat voor duurzame catering. Zero waste, lokaal, met circulaire voeding én .. sociale tewerkstelling.


Voor uw feest of evenement met veel gasten vormen we team met ODAS, een maatwerkbedrijf uit Brugge met een sterke focus op voeding.


Maak het verschil met duurzame catering op jouw event, net zoals Natuurpunt, Toerisme Vlaanderen, Erfgoedcel Brugge en KBC.

FESTIVALZOMER

Waar gaan we jou zien deze zomer? Op Couleur Café, Cactusfestival, Heerlijk Brugge, Cirque Plus, Leffinge Leuren, ... of aan de kust of in het binnenland? Ons team en onze lokale producten zijn alvast niet weg te slaan bij tal van festivals en events! Wil je KopjeZwam op jouw favoriete festival? Mail ons jouw event-tip op info@kopjezwam.be!

Cactus 

Festival

Cirque Plus

Weg van de zusters

Sharing is caring!


DIY - Onze foodtruck op jouw feest? Sure!

"Alles is op en het is een succes."


Een klein beetje ongerust en vooral heel benieuwd vroegen we aan ons klanten midden in de nacht hoe de catering op hun feest verliep. Het berichtje stelde ons gerust. De kinderen van Karl trakteerden hun gasten voor zijn verjaardag nl. helemaal zelf op lekkere burgers met frietjes vanuit de KopjeZwam-trailer!